Throwback till Louvren


Jag minns mitt besök på Louvren. Det var för ungefär nio år sen (tänkte skriva fem först, men sen gick jag in och kikade på när jag tog fotona därifrån och insåg till min förskräckelse att - shit - det är nio år sen). 

Jag trodde att Mona-Lisa skulle vara det som hänförde mig mest, men helt ärligt var det den jag blev minst imponerad av. I mitt huvud hade jag föreställt henne mycket större, men tavlan var superliten och alla flockades runtom. Jag kunde ändå få en liten blick, men nä, jag var inte alls imponerad.

Däremot tyckte jag att alla takmålningar var helt fantastiska och alla stora, magnifika tavlor som mätte 3x4m. Motivet: krig. Ett mörker sällan skådat blev så påtagligt när tavlorna var så otroligt stora och varje detalj var noga utfört. Det var bara helt makalöst. Jag stod där med tårar i ögonen för det var så vackert målat samtidigt som den berättade om så mycket död.

Åker ni till Louvren hoppas jag ni också kikar på alla dessa fantastiska tavlor, utöver Mona-Lisa. Ta er tiden att verkligen analysera och titta, verkligen se.

Insåg precis också hur dåligt kvalité iPhone 5 har, men då var den jättebra? 🥲